Època Isabelina


ÈPOCA ISABELINA   (1580- 1642) S. XVI-XVII


L'Època Isabelina va ser una era de la història anglesa pel reinat de la reina Isabel I on el teatre anglès era marcat pel humanisme que va ser una corrent que va néixer amb el renaixement.

Al teatre anglès va destacar un autor molt important, William Shakespeare, un home que no se sap molt de la seva biografia ja que moltes de les seves obres se conserven i altres no, però va ser considerat el gení més absolut.


CURIOSITATS> A classe varem aprendre que William Shakespeare i en Miguel de Cervantes ( autor del Quijote) varen morir el mateix dia però actualment hi ha discrepàncies sobre aquest fet ja que hi havia un calendari romà i un gregorià. Segons el calendari romà tot dos varen morir el 23 d'abril de 1916.


 SHAKESPEARE                     CERVANTES
 Resultado de imagen de william shakespeare y miguel de cervantes




A l'Època Isabelina, Anglaterra es va convertir en una gran potència comercial on regnava la reina per això Shakespeare fa referència a aquest teatre, que amb molta força i estabilitat, Londres, es va en un centre artístic molt important.



Com era el teatre popular? 

- Els escenaris eren improvisats
- Els teatres eren de formes octogonals o circulars.
-Havia graderies.
- Només hi havia obres quan feia bon temps.
-Els teatres eren de fusta perquè havia molta gent però després es construeixen teatres afores de la ciutat per evitar propagacions de malalties contagioses.
- Havia públic de tota classe, sovint camuflaven  als nobles que volien anar per guardar les apariències.


CURIOSITATS>  El públic al teatre es posava dret, com més pagaven més amunt anaven, a les torres havia música en directe per dir que la funció començava ( sons de tambors, tromepetes, etc). A dalt del primer pis es considerava el cel i a més a baix l'infern i els vestits dels actors eren molt pomposos.


- El Teatre Isabelí era una espècie de prostíbul, per això els nobles es posaven màscares i anaven a dalt, aquest fet demostrava l'hipocresia de la societat noble, per això l'Esglèsia criticava el teatre. Finalement hi va haver teatres que es varen enfonsar, també en aquesta época es veu un altre vegada la prohibició de les dones al teatre i tampoc havia escenografía.

Enllaços: 











Comentarios

Entradas populares de este blog

Èdip Rei

Renaixement

L'Odissea